dimecres, 27 de gener de 2010

La Bruna

La Bruna (tot i que la coneixien per “la Morena” pels ancestres i sang mexicana), té una claror al rostre que espatarra.

De mitjana alçada, uns ulls de color de mel tupida, vestida sempre amb uns texans malgirbats i camisa de quadres, com si fos un personatge d’una pel·lícula de l’oest. Amb un posat de seguretat, desafiant, i proporcionant confiança. Als quaranta-tres anys continua amb un aspecte de jovenívola vitalitat.

Ha tornat de Nova York feia un parell d’anys; havia sobreviscut Arizona estudiant cinematografía. Havia fet cinema. I la pel·lícula del món, no li agradava gens ni mica. Es va decidir per cambiar el rumb.

Instal·lada a la muntanya, s’ha equipat la vida amb un tractor, una motoserra i una esbroçadora. Un espai reduït per l’amor al verd, perquè d’altres passions no sabia compaginar-les.
S’enamorava com una boja i bojament es desenamorava per no haver de patir.

Té un tarannà que imanta somriures i ella no se sent prou capaç de fer la correspondència justa i amb un equilibri que li proporcioni tranquil·litat.
Per això te una certa tendència a l’aïllament. Potser millor dir,  que el busca.

Només de tant en tant, baixa a l’estació del tren a buscar l’Alícia si no l’acompanya la tieta Cleo (l'única cosina amb qui manté relació en l’àmbit familiar, per sortir a cavalcar una estona amb els cavalls). Poques paraules els calen falta per perdre’s per la muntanya, i malgrat la diferència d’edat que hi ha entre ambdues, a ella la fa sentir bé poder ensenyar-li les traces de l’equitació a la seva cosina, i l’altre, escolta atentament tota la passió que hi posa, quan li explica, que ella, hauria volgut ser cavall.

Els dies passen amb petites tasques fent de forestal i reforestant-se els dintres.
Un cop a la setmana, baixa a casa els senyors Claramunt, que li han encarregat la neteja boscana de la finca rústica que tenen. Espurga els arbres, passa l’esbroçadora pels marges, i en tritura les restes per tal de poder compostar. Sempre l’han tractada d’allò més bé i no te cap problema a l’hora de cobrar els honoraris que van pactar (cosa que no passa en totes les altres feines que fa).

S’ha fixat que la Sra Claramunt, sovint, l’observa des de la finestra. A mig matí li porta un cafè amb llet.

La resta del seu món es limita a algún xat o correu (molt de tant en tant) amb en Fabrizio (a qui va donar-li un curset als EEUU) i amb la Tina, amiga d’adolescència que havíen estudiat a la mateixa escola.
Quan baixa al poble a buscar pinso pels cavalls sempre acaba enredada amb alguna xerradeta amb en LLorencet.

11 comentaris:

 1. Serà ella, doncs la que enamora la senyora Claramunt?

  Sort en té l'Alícia de la tieta i la cosina... a i saps què? crec que s'ha empescat de presentar-li en Fabrizzio que no és gaire més gran que ella.

  Hauria volgut ser cavall, ara digues tu... quina idea!

  ResponElimina
 2. Ja la tenim armada! quin enrenou aquesta dona....parenta de l'Alícia,treballa a can Clarademunt...xateja amb el Fabrizio i és amiga de la Tina...uiuiui i en Llorenç ? La cosa s'embolica...és la qui fa gruar la Clarademunt....sembla que sí...

  ResponElimina
 3. A la Cleo ja li ha sortit competència. Ja comença a enredar-se la cosa, ja comença!

  ResponElimina
 4. Li agraden les camises a quadres a la Sra Claramunt??
  Quina intriga! ;-)

  La Sra Claramunt no sé si n'està, però hauria, perquè has descrit un personatge que enamora :)

  ResponElimina
 5. Ara, rellegint-lo, veig que hi ha unes patinades amb els temps verbals que em fan pujar els colors!!!
  Disculpes...
  No ho remeno més perquè encara ho espatllaria.
  A la propera espero Progressar Adequadament...:)

  ResponElimina
 6. Els temps verbals estan fets per patinar Fanal...l'important és l¡efecte i el teu personatge , la Bruna, és potent i definit! la veus i la sents...

  ResponElimina
 7. Fabulós, ja has lligat personatges i, a més, amb destresa! Molt bé!

  ResponElimina
 8. Veí, ja veus que t'ha sortit competidora eh? hem tingut la sort de tenir-la a ella, ja que no et tenim a tu lligant caps.

  ResponElimina
 9. Aquesta morenassa trepitja amb força! La Bruna és molt interessant i a més, com bé diu tothom, has enredat bé la troca! Apa, aviat ens torna a tocar!

  ResponElimina
 10. Això s'anima, i ja tenim una mica més clara l'enamorada de la senyora Claramunt... o no? Molt bé, m'ha encantat!

  ResponElimina
 11. La Bruna i la Sra. Claramunt, aparentment dos pols oposats i que potser per això s'atrauen (si més no per part de la Sra. Claramunt) encara una mica més.  pd.Fa un parell d'anys apros. vaig veure uns capítols d'una serie a tv3 que es deia Les germanes McCleod o alguna cosa semblant i m'hi has fet recordar.

  ResponElimina

Google analytics

Llicència Creative Commons